Минерална вода Велинград се включи в хуманитарната акция на БЧК в Хасково

Минерална вода Велинград се отзова на призива на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и на областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова, дарявайки вода, предназначена за питейните нужди на хората в над 50 населени места по поречието на река Марица, чието водоподаване беше преустановено поради замърсяване. Най-засегнати от бедствието към момента са общините Димитровград, Симеоновград, Свиленград, Харманли, Любимец.

Председателят на БЧК акад. Христо Григоров отправи специална благодарност към взелите участие в спешната хуманитарна акция. „В моменти като този има компании, които се отличават с тяхната готовност за подкрепа и възможност да реагират навреме при такива предизвикателства.“, заяви той пред медиите.

Минерална вода Велинград има изградени силни традиции в даренията към бедстващи общини, а от началото на годината е дарила над 1 тон вода и над 20 000 лева за нуждите на болниците в регионите Пловдив, Ловеч и Велинград за справяне с последиците от пандемията COVID-19.“