55 часа хидратация

РЕЗУЛТАТИ ОТ 55-ЧАСОВОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО НА КРАСИ ГЕОРГИЕВ

На 28-30 септември в Пловдив се проведе благотворителното събитие под наслов "Празник на мотивацията", което има за цел да събере средства за 26 деца, преборили онкологични заболявания, които заминаха за “Игри за победители” в Москва, където спечелиха 27 медала. 

Велинград минерална вода и Краси

За почти три дни 1185 души изминаха общо 16 472,67 км.

334.2 км – точно толкова измина за 55 часа ултрамаратонецът Краси Георгиев по време на последното си предизвикателство. В тридневното събитие „Празник на мотивацията“, което е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, взеха участие 1185 души, които с бягане, колело, лонгборд, кънки и други активности изминаха общо 16 472,67 км.

Натурална минерална вода "Велинград" подпомогна събитието като предостави вода за всички участници и придръжители, приятели и минувачи!

Защото хидратацията е всчко когато си подложен на психическо и физическо напрежение!

 

А ето защо Велинград толкова добре се вписа в събитието:

  • Алкална вода с високо pH, което допринася за поддържане на алкално-киселинния баланс в тялото.
  • Ниска минерализация - обща минерализация 190.02 mg/l
  • Електролитен баланс на тялото. При обилно потене той се нарушава и трябва да се възстанови с вода и храни. Във физиологията на човека, основните йони на електролитите са натрий (Na +), калий (К +), калций (Са2 +), магнезий (Mg2 +), хлор (Cl -), хидрогенфосфат (HPO42-), и бикарбонат (HCO3-). Човек най-често страда при нарушението на калиево-натриев баланс. При водно-електролитния баланс на клетката се балансират от самият организъм при достатъчно време за възстановяване и приемане на вода. 

Важно е организма да бъде постоянно хидратиран, да се пие вода дори когато не сме жадни, защото организмът ни има нужда от нея, за да се чувства по-добре и да функционира по-правилно.

Видео от събитието можете да видите във Facebook тук